Skip links
150 flames. Comissió AC Falla Ripalda - Beneficència - Sant Ramon Falla gran - Ricardo Alcaide
Comissió

Comissió AC Falla Ripalda-Beneficència-Sant Ramon

FALLA GRAN

Partint de les construccions antigues utilitzades en les falles, es parteix de la base quadrada o rectangular que servia per a sustentar els ninots.

Davall d'eixa estructura es troba l'ànima de la falla, una estructura de fusta que feia possible alçar a una certa altura el monument i la feia fort per a la seua durabilitat durant els dies de festes. Aquesta estructura es folrava amb tauler de fusta per a decorar-la i ambientar segons el lema de la falla.

Generem una estructura de fusta que ens servisca de manteniment per al monument, generant un pas inferior visitable en el qual l'espectador s'endinsa a l'interior de lluna crida. Aquesta flama de foc engloba 150 flames xicotetes penjades a l'interior a diferents altures generant una imatge anomenada intrafalla.

L'exterior serà un joc de llums que acompanyat amb la pell de tela tintada i al costat de les transparències, generarà una escenografia simulant una cremà, sent un espectacle nocturn que donarà molt joc al visitant.

Flames i Niflames. Comissió AC Falla Ripalda - Beneficència - Sant Ramon. Falla infantil - Julia Navarro Coll

FALLA INFANTIL

Una falleta infantil oracular, juganera i imprevisible
Per endevinar d’on venim, on estem i on anem (o no tant…)

Enguany la Comissió de Falla Ripalda Beneficència i Sant Ramon fa 150 anys d'existència. FLAMES I NIFLAMES ès un projecte de passat i de futur que posa a l'abast de totes les persones que venen a conèixer la festa de les falles les cinc actituds secretes que han cohesionat a les persones generació rere generació fins a arribar avui a plantar aquesta falleta infantil. Aquestes cinc FLAMES I NIFLAMES seran les cartes d'un oracle molt singular.
1. Amor incondicional
2. Alegria de viure
3. Desaferrament
4. Treball joiós
5. Honestedat

FLAMES I NIFLAMES és una oda a la unió amb la totalitat sense fronteres que ens pregunta: Sobreviurem 150 anys més si no fem extensius aquests valors a tots els éssers senti pensants com arbres, plantes, aire, aigua i animals incloent-los d'igual a igual en la nostra existència massa antropocèntrica?

FLAMES I NIFLAMES és una falla infantil col·lectiva construïda en present al voltant de l'endevinació màgica de futur i la memòria dels avantpassats. En FLAMES I NIFLAMES tenim un misteri per resoldre: cremarem falla el 19 de març de 2173? Vols conèixer si tenim futur com a humanitat? Doncs vine a gaudir un any més amb RIBESAN!