Skip links
#ODS. Comissió AC Falla Penya El Mocador de Sagunt. Falla gran - Vicente Julián García Pastor
Comissió

AC Falla Penya El Mocador

FALLA GRAN

El cos central de la falla representa 4 xiquets subjectant una esfera a manera de motxilla.

Ells representen el futur i en aquest cas també representen les PERSONES, la PROSPERITAT, la PAU I el PARTENARIAT. L´esfera representa el PLANETA. Tots ells engloben els diferents ODS.

Pau, Paula, Pep i Pilar ens conten la realitat en el món i ens mostren quins són els objectius i cóm podem arribar a d´ells.

Envoltant el cos central trobem un bosc inspirat en els Jardins del riu Túria format per 17 arbres que representen els 17 ODS marcats per l'Agenda 2030 fent menció a la Capitalitat Verda obtinguda per València per al 2024.

Observant tota l´escena es troba una figura misteriosa que a manera de jutge observa als humans i advoca per la defensa del medi ambient, per la pau, per la tolerància, per la sensibilitat cap al benestar de totes les criatures, pel pensament crític i per l'educació moral dels més joves.

#02. Comissió AC Falla Penya El Mocador de Sagunt. Falla infantil - Miguel Hache

FALLA INFANTIL

El conte tradicional europeu conegut pel relat breu de Hans Christian Andersen publicat a 1835, "La princesa i el pèsol", que conta la història d'un príncep valent i desesperat que es volia casar amb una princesa de veritat. Cap princesa va superar la prova que es feia, fins que un dia de tempesta va arribar una princesa demanant ajuda que després de passar tota la nit com a convidada al Castell en una habitació de luxe, li va preguntar com havia dormit. Ella contestà que molt malament, perquè un pèsol se li havia clavat a l'esquena tot traspassant els matalassos que li havien posat. Això va demostrar que era una princesa, ja que només elles tenen la pell tan delicada. Es casen i viuen feliços per sempre.

El conte transmet:
• Valor sexistes: La princesa és una dona delicada que necessita ser protegida i cuidada. El príncep és un home valent que decideix voler una cosa (casar-se) i ho aconsegueix.
• Valors conservadors: no et fies dels estranys.
• Discriminació social: el príncep s'ha de casar amb una princesa de bo de bo.

Capgirant el conte de "La princesa i el pèsol" decidim crear un conte no sexista, sense estereotips de gènere, on la princesa Gaia és una dona valenta, treballadora, decidida i empoderada, que vol canviar el futur del món amb l'ajuda dels seus amics els pèsols que l'ajudaran també a protegir el medi ambient.